Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA: Geld corporaties ten bate van huurders

25-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis2_63.jpg
,,Huurders moeten profiteren van de verbeterde financiële positie van de woningcorporaties.'' Dat vindt PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch. Hij baseert zich op een brief met berekeningen die woonminister Stef Blok dinsdag op zijn verzoek naar de Kamer stuurde.
Financieel beter
Hieruit komt naar voren dat corporaties er financieel veel beter voor staan dan werd verwacht, aldus Monasch. ,,Naar nu blijkt zullen de inkomsten van corporaties de komende jaren ook na aftrek van de verhuurdersheffing met miljarden stijgen.''
Afzien huurverhogingen
Corporaties zouden ,,waar mogelijk'' moeten afzien van huurverhogingen of moeten investeren in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen en het energieneutraal maken van bestaande woningen, vindt Monasch. Hij wil er een debat over met Blok.
De Woonbond steunt de oproep aan corporaties. ,,Dit bevestigt dat corporaties er warm bij zitten. Corporaties worden steeds rijker en huurders steeds armer. De maat is vol’', zegt Ronald Paping, directeur van de bond.
Ook de politiek moet in actie komen, vindt de Woonbond. ,,Dit huurbeleid moet van tafel.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!