Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA: Fokverbod voor vechthonden

03-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
493 keer bekeken
  •  
930x520_pitbull_hoogrisicohond
Elk jaar vinden er zo’n 150.000 bijtincidenten door honden plaats. Dat zijn er meer dan 400 per dag. Volgende week vergadert de Tweede Kamer over het hondenbeleid om deze cijfers omlaag te brengen. In Kassa zegt Tweede Kamerlid William Moorlag te gaan pleiten voor een fokverbod voor zogenaamde hoog-risico honden. “Honden die gevaarlijk zijn in hun gedrag of kenmerken, moet je verbieden."
Importverbod en registratieplicht
Deze maatregel gaat verder dan de eerder opgestelde maatregelen van voormalig staatssecretaris Martijn van Dam waarin onder meer een muilkorf en aanlijngebod staat voor deze honden.
Verder pleit Moorlag voor een importverbod en een registratieplicht voor zogenaamde vechthonden.
Strengere regels in andere landen
In andere Europese landen als Spanje en Engeland zijn de regels voor het houden van hoog-risico honden veel strenger. In Spanje moet je bijvoorbeeld een vergunning hebben voor het houden van deze honden. In Engeland zijn Pitbulls en bijvoorbeeld de Argentijnse dog verboden om te houden of om mee te fokken.
“Op termijn moeten we dit type honden niet meer in onze samenleving hebben,” aldus William Moorlag in Kassa.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!