Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PVDA eist 500 miljoen voor steun klimaatplan

19-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stopcontact stekkerdoos elektriciteit stroom 930 x 520
De PvdA wil dat het kabinet 500 miljoen uittrekt om de energiekosten van burgers te verlagen. Gebeurt dat niet, dan zal ze niet instemmen met het klimaatakkoord waarover op het Binnenhof wordt onderhandeld. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer zei dat woensdag in de Tweede Kamer. ,,Als de rekening naar mensen wordt geschoven en bedrijven worden ontzien, kan de PvdA een klimaatakkoord niet steunen."
Nijboer diende een voorstel in om de energienota voor huishoudens een beter aanzien te geven. Daarmee is 500 miljoen euro gemoeid. Eerder werd duidelijk dat het kabinet 500 miljoen wil reserveren voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat geld, afkomstig uit meevallers op de begroting van dit jaar, komt waarschijnlijk ten goede aan het bedrijfsleven.

Belastingmeevallers gebruiken

Ook de SP wil dat het kabinet de energiekosten voor huishoudens verlaagt. Kamerlid Renske Leijten stelde voor daarvoor 1 miljard aan belastingmeevallers te gebruiken. Dat bedrag zou ten goede moeten komen aan personen met een jaarinkomen tot 75.000 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!