Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA blijft voor verbreding A27 Amelisweerd

19-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Snelweg_31.jpg
De PvdA-fractie in de Tweede Kamer blijft de verbreding van de A27 bij het Utrechtse Amelisweerd steunen. Dat bleek woensdag tijdens een debat. Vorige week stelde het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport dat het project beter kan worden uitgesteld.
Duidelijkheid
De regeringspartij wil hiermee ,,duidelijkheid'' geven aan de Utrechters bij wie veel verzet bestaat tegen het verbredingsplan. ,,Ik wil zekerheid bieden'', verklaarde PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. Volgens haar heeft een uitstel van twee jaar zoals het CPB bepleit weinig zin.
Filedruk
Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) wil de weg verbreden om in de toekomst de filedruk aan te kunnen. De PvdA ging vorig jaar hiermee uiteindelijk akkoord nadat een onderzoekscommissie had aangegeven dat het niet mogelijk was om in de huidige situatie veilig meer rijstroken in de 'verkeersbak' te realiseren.
Sluitstuk
Volgens Schultz moet het plan worden doorgezet omdat de aanpak van de A27 bij Amelisweerd een ,,sluitstuk'' is van een reeks verbredingen van wegen. Als het wordt uitgesteld zou hier volgens haar een ,,flessenhals op de draaischijf van Nederland'' gaan ontstaan. Ze gaat er verder van uit dat bij Utrecht de komende jaren aanzienlijke groei zal zijn waardoor de verbreding zal gaan renderen.
Domstad
In de Tweede Kamer pleitten D66, GroenLinks, ChristenUnie, SP en Partij voor de Dieren ervoor om het CPB te volgen. Die partijen willen juist dat de noordelijke randweg bij de Domstad als eerste sneller wordt aangepakt. Schultz gaat kijken of deze randweg wat eerder kan worden aangepakt.
Bos
De verbreding van de weg aan de oostzijde van Utrecht bij Amelisweerd is al jaren een heikel punt. Een strook bos in dat groene gebied moet worden gekapt om tweemaal zeven rijstroken te kunnen aanleggen. De verbreding zou 1,2 miljard euro kosten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!