Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA-alternatief voor bezuinigingen op ggz

29-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_beleggen_stichtingen_359x210_19.jpg
Zorg dat mensen met geestelijke problemen niet in een instelling, maar meer aan huis intensieve hulp kunnen krijgen. Door sneller hulp te bieden wordt voorkomen dat de problemen verergeren en dat scheelt weer in de kosten.
Dat is de kern van het alternatieve plan dat de PvdA woensdag heeft gepresenteerd voor de bezuinigingen van 600 miljoen euro die minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil doorvoeren op de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De manier waarop zit Lea Bouwmeester niet lekker: ,,Wie nu uit een instelling op eigen benen komt te staan, krijgt te maken met een eigen bijdrage van 600 euro. Dat is een drempel om hulp te zoeken.'' Voor mensen die slecht inzicht hebben in hun eigen ziekte, vindt de PvdA belangrijk dat er mensen zijn die snel kunnen bijspringen als het slecht gaat met bijvoorbeeld iemand die psychotisch is. ,,Het kabinet komt met een platte bezuiniging waarmee je problemen, leed en onveiligheid veroorzaakt. De meest kwetsbare mensen laat je betalen en die gaan daardoor zorg mijden.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!