Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PuC wint Koffiepadmachinetest

10-02-2010
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Koffie, voor veel mensen een noodzakelijk begin van de dag. Menigeen zweert bij zijn eigen merk, en eigen smaak. Toen in 2001 de Senseo op de markt kwam, was het even spannend of het apparaat het zou winnen van de klassieke filterkoffie, maar tegenwoordig hebben maar liefst vijf miljoen huishoudens in Nederland een Senseo. En staat “een senseootje” gelijk aan een bakkie leut. Maar ja, hoe lang lukt het Senseo deze monopoliepositie te behouden?
Octrooi
Volgens ‘Wikipedia’ heeft Douwe Egberts geprobeerd het alleenrecht te krijgen op koffiepads voor de Senseo. Het octrooi werd op 31 augustus 2006 door het Europees Octrooibureau ongeldig verklaard, omdat het te weinig innovatief zou zijn. Daarmee is in heel Europa de weg vrijgemaakt voor concurrenten om koffiepads voor de Senseo op de markt te brengen.
Patent
Ook het patent op een paar onderdelen van het Senseo apparaat, waaronder het cuphoudertje,  zijn eind 2006 verlopen. En ja hoor, de concurrentie heeft hard gewerkt en de nieuwe pad-machines waren heel snel op de markt. Waaronder de Inventum, Bosch en nu ook binnenkort de puC. Bij Kassa vonden we het daarom tijd voor een test.
Het kassa testpanel bestond uit:
• Sjoerd Buurman,  keurmeester voor zijn website www.koffiespots.nl . Keurt dagelijks onverwachts etablissementen op de kwaliteit van een kopje koffie.
• Peter Wolthuizen, is melangeur bij koffiebranderij “DRIEMOLLEN SINDS 1818”
• Koen Bekedam, doet onderzoek naar koffie aan de Universiteit van Wageningen, op faculteit levensmiddelenchemie.
• Hendrik de Jong, werkt in een café en is koffiekenner.
De Test
Onze testers hebben blind getest. Bij deze test gaat het om het apparaat en niet om de pads. We hebben voor elk apparaat dezelfde pads gebruikt (géén originele senseopads). De apparaten hebben we bij verschillende winkeliers gekocht. Met een aantal koffiedeskundigen zijn we tot de volgende testcriteria gekomen: uiterlijk, temperatuur, geur en smaak.
Gebruiksgemak van het apparaat
Ook hebben we samen met, Universitair Hoofddocent Toegepaste Ergonomie  bij de faculteit Industrieel Ontwerpen  van de TUDelft en  voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie, de gebruiksvriendelijke van de koffiepad-machines beoordeeld. Let op, dit is een beoordeling en niet een test. Resultaat hiervan is niet meegenomen in de test.
Winnaar
De puC kwam  met een gemiddelde van 7,8 unaniem als winnaar uit de test. Volgens de jury heeft de koffie een goede schuimlaag, en is goed op temperatuur, waardoor direct drinkbaar. Inventum eindigde als laatste in de test en is ook de duurste van de vier. De jury vindt dat de koffie waterig is en te weinig tot geen schuimkraag heeft. De Inventum eindigde met een gemiddelde van 5.3.
PuC
Wat is er zo anders aan de puC? In de cups zit geen melkpoeder maar vloeibare zuivel. puC heeft ook geen opwarmtijd nodig en is daardoor gelijk op de goede temperatuur. Er kan 1.8 liter in het waterresevoir. Het waterreservoir is ook gescheiden en daardoor ook geschikt voor thee, soep en andere variaties.
PuC s vanaf aankomende maandag te koop in de Albert Heijn en de C1000 voor een introductieprijs van €  89,- . Daarna is de puC structureel te verkrijgen bij andere winkels voor € 99,-. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van puC: http://www.puc.nl/
Petra?!
Maar we zijn er nog niet. Nadat we de test hadden afgerond, hoorden we dat er over twee weken nóg een nieuwe padmachine op de markt komt, genaamd: Petra.
Na de puC komt Petra !? Zie
Kassa 2: PuC en Petra testen cappuccino!
De uitslag van de padmachine-test:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!