Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Publieke Omroep start betaalde streamingsdienst

13-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_NPO_01.jpg
In navolging van Netflix en RTL Videoland komt de publieke omroep ook met een eigen streamingdienst. Via NPO Plus zijn vanaf begin 2014 series, films en programma's van de publieken een jaar lang tegen betaling terug te zien. Dat maakt de NPO dinsdag bekend.
Uitgebreide Uitzendinggemist
De on demand-dienst bevat een uitgebreidere selectie programma's van de publieke omroep dan het gratis Uitzendinggemist. Ook is de uitzendkwaliteit beter en is er minder reclame. In verband met rechten en kosten zijn veel programma's die op de netten 1, 2 en 3 worden uitgezonden niet, of maar een korte tijd terug te zien op Uitzendinggemist. Als voorbeelden noemt de NPO series als De Prooi, Feuten, Flikken Maastricht, maar ook aangekochte documentaires, series en films als Frozen Planet, Louis Theroux, Midsomer Murders en Wallander.
Proef
NPO Plus draait een jaar als proef. Als het kostendekkend blijkt, wordt de dienst voortgezet. Binnenkort moet blijken wat een abonnement gaat kosten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!