Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Promovendi willen einde bezetting

18-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studenten_58.jpg
Medewerkers van de Universiteit van Amsterdam die een werkplek hebben in het Bungehuis, vragen de actievoerders om hun werk niet langer te belemmeren. In een petitie zeggen ze dat ze ook graag een democratische en autonome universiteit willen, maar dat het werk van promovendi en vrijwilligers ongehoord zwaar wordt getroffen.
Taaltesten
Door de bezetting kunnen experimenten in het gebouw niet doorgaan. Onderzoeker Jelke Bloem klaagt dat geplande taaltesten met baby's niet kunnen worden gedaan, terwijl het ontzettend veel werk is om agenda's van ouders en onderzoekers af te stemmen met de beschikbaarheid van het laboratorium.
Ondemocratisch
De actievoerders bezetten al sinds vrijdagochtend het Bungehuis, een gebouw van de faculteit geesteswetenschappen in het centrum van Amsterdam. Ze vinden de universiteit te ondemocratisch. Promovendi noemen de eisen van de bezetters onduidelijk en onrealistisch. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!