Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Promotieweek van de Smaak op spoor

21 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4329008.jpg
Van Amsterdam naar Roermond. Met deze treintrip gaven tv-kok Pierre Wind en wethouder Marijke Vos van Amsterdam zondag het fluitsignaal voor de start van de Week van de Smaak. Deze begon met het uitdelen van biologische hapjes, bereid met ingrediënten uit de regio's waar de trein doorheen reed.
De speciale smaaktrein ging via de stations Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven naar Roermond. Wind deelde samen met assistenten de culinaire creaties uit. ,,Treinreizigers worden zo aangemoedigd om het landschap dat zij vaak dagelijks aan zich voorbij zien gaan, weer te herkennen als bron van ons voedsel'', aldus de organisatie van het jaarlijkse smaakevenement.
Zo kregen reizigers in Amsterdam een Skeapsrond, een brie-achtig schapenkaasje van biologische schapenhouderij De Dikhoeve ten noorden van Amsterdam en groenten van de Amsterdamse kweker Walter Abma. In Den Bosch stapte Michiel de Bruijn, chef horeca van de Hotelschool, in de trein. Samen met enkele studenten trakteerden zij passagiers op hapjes waarin Bossche beuling, duinham uit Helvoirt en groenten uit de tuin van het Koning Willem I College zaten.
Volgens de woordvoerder van Biologica, coördinator van het evenement, neemt de belangstelling bij het publiek voor biologisch voedsel nog steeds toe. ,,In het eerste halfjaar van 2009 noteerden we een omzetstijging van 10 procent. We verwachten dat die trend zich in de tweede helft van dit jaar doorzet.''
De crisis heeft volgens Biologica geen invloed op de verkoopcijfers, omdat de consumenten redelijk trouw zijn. ,,Het kopen van biologische producten past een bepaalde leefstijl.'' ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar