Kassa

Proefproject met gemeentelijke bewindvoerders is succesvol

21-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
412 keer bekeken
  •  
Schuld erfenis ondertekenen groot

In de regio Drechtsteden heeft een proefproject plaatsgevonden. Daaruit blijkt dat gemeentelijke bewindvoerders succesvoller zijn in het oplossen van schulden dan commerciële bewindvoerders. Naast dat deelnemers sneller uit de problemen zijn, kost het ook minder geld. Dit meldt het AD.

Uit het bericht van het Algemeen Dagblad (AD) blijkt dat in sommige gevallen de commerciële bewindvoerders hun cliënten zo lang mogelijk onder de duim houden, omdat het meer geld oplevert als het traject langer duurt. 

Verrassend resultaat

Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en tevens wethouder van Dordrecht geeft aan verrast te zijn door de uitkomst van het proefproject. Zo zouden de deelnemers soms in slechts twee jaar van hun problemen zijn verlost, terwijl daar normaal gesproken vijf jaar voor wordt gerekend. 

Malafide bewindvoerders

Volgens de krant was Heijkoop klaar met malafide bewindvoerders en de stijgende kosten van hun werk. Daarnaast kon de gemeente weinig toezicht houden op de kwaliteit van het geleverde werk. Vandaar dat het proefproject in leven is geroepen.

Bron: Algemeen Dagblad/ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

MichaelRutten1302
MichaelRutten130223 mei 2022 - 17:56

ik hoop dat dit snel een wet wordt, ik heb inmiddels al 2 weken geen leefgeld gehad, bewindvoerder liegt tegen hulpverleners en hij blijft maar doorgaan. Hij zegt zelfs je kan toch niet weg want er is geen geld..

zeemannetje
zeemannetje21 jan. 2022 - 13:39

Dat verbaasd mij helemaal niet. Zodra je iets in een verdienmarkt gooit gaat er aan verdiend worden en zo veel mogelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!