Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Proef: reizen met bankpas of creditcard

07-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
trein ov ov-chipkaart chipkaart 930 520
Vervoersbedrijven zoeken vanaf maandag testreizigers die op het traject Leiden - Den Haag mee willen doen met een proef. Ze gaan dan reizen met hun betaalkaart, in plaats van met de OV-chipkaart. Op de stations tussen Leiden Centraal en Den Haag checken deelnemers in en uit met hun eigen contactloze bankpas of creditcard. Dat heeft de NS laten weten.
De proef start over twee weken en duurt een half jaar. Het idee is dat reizigers geen aparte OV-chipkaart hoeven aan te schaffen, geen saldo vooraf te laden of een kaartje te kopen. Het inchecken gebeurt met de bankpas of creditcard en via een app zijn de gemaakte kosten te bekijken.

Contactloze bankpas

Deelname is mogelijk voor reizigers die beschikken over een contactloze bankpas van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank of RegioBank of een contactloze creditcard van Mastercard of VISA uitgegeven door ICS (International Card Services). Wie aan de proef wil meedoen, kan zich melden op de site van de NS.
De vervoersbedrijven hebben samen de techniek voor deze proef ontwikkeld. Die wordt nu uitvoerig getest. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!