Kassa

Proef met treinkaartjes kopen via internet

  •  
17-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82954.jpg
Treinreizigers kunnen bij wijze van proef sinds maandag bij de NS treinkaartjes kopen via internet. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. Aan het eind van de middag waren al honderden kaartjes online aangeschaft.
Het gaat om enkele reizen, retourtjes, dagkaarten en railrunners. De NS houdt de proef, omdat uit onderzoek onder de gebruikers van de reisplanner bleek dat de overgrote meerderheid (82 procent) veel voelde voor online kaartverkoop. De NS hoopt door de nieuwe dienst meer kaartjes te verkopen.
,,Het is voor reizigers comfortabeler een kaartje vanuit huis te kopen'', aldus de woordvoerder. Bovendien denkt de NS door de internetverkoop nieuw aanbod te creëren. ,,We kunnen bijvoorbeeld op bepaalde tijdstippen kaartjes op een traject goedkoper maken en zo vraag beïnvloeden.'' Daarmee kan het bedrijf lege stoelen vullen in bijvoorbeeld de zogenoemde tegenspits.
Een verschil met kaartjes die bij de automaat gekocht worden is dat op de zelf geprinte tickets de naam en geboortedatum van de reiziger staan. ,,Dat is nodig om fraude te voorkomen.'' Bij controles moet dan ook behalve het kaartje een identiteitsbewijs overlegd worden.
De nieuwe dienst is ook handig wanneer de kaartautomaten een storing hebben. Dat gebeurde afgelopen vrijdag door een technisch probleem tijdens de ochtendspits. Om een andere technische reden lag de helft van de automaten er maandag weer anderhalf uur uit.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!