Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Proef met opladen elektrische auto in daluren

01-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opladen_elektrisch
Wie een elektrische auto's heeft, zou die in de daluren moeten opladen. Dat wil Smart Charging van MRA-Elektrisch, een samenwerkingsproject van overheden in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Opladen in de daluren is goedkoper en bovendien milieuvriendelijker, meldt de organisatie vrijdag.
Proef
Met een tweejarige proef in Alkmaar, Heiloo en Wijdemeren probeert de organisatie het opladen in daluren te stimuleren. Elektrische auto's die tussen 17.00 uur en 20.00 uur aan een laadpaal worden gezet, worden pas opgeladen vanaf 20.00 uur als de energievraag afneemt.
'Noodzaak'
Volgens MRA-Elektrisch is de maatregel nodig omdat veel auto's aan het einde van de middag en het begin van de avond aan de laadpaal worden aangesloten. Huishoudens gebruiken dan ook veel stroom, waardoor het elektriciteitsnetwerk zwaar wordt belast. Wil een bestuurder de auto toch opladen in de piekuren, bijvoorbeeld omdat de wagen diezelfde avond nog gebruikt wordt, dan is opladen met een speciale app te activeren.
Volgens het samenwerkingsproject kan de gebruiker op jaarbasis gemiddeld 200 euro besparen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!