NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Proef met flexstuderen wordt uitgebreid

13 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
studenten studeren schriften 930x520
De proef met het zogenoemde flexstuderen wordt uitgebreid. Studenten maken daarbij niet het volledige collegegeld voor een heel jaar over, maar betalen per studiepunt.
De eerste ervaringen zijn bemoedigend en studentenorganisaties vragen om uitbreiding, meldt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs). Flexstuderen is als experiment sinds september 2017 mogelijk aan de Universiteit van Amsterdam, Tilburg University, de Hogeschool Windesheim en de Hogeschool Utrecht. Andere instellingen kunnen zich vanaf 1 januari aanmelden om deel te nemen aan de proef, zodat geïnteresseerden vanaf september 2019 ook bij hen kunnen flexstuderen.

Tempo

Studenten die flexstuderen kunnen hun eigen studietempo en -last bepalen. Ze krijgen behalve hun studie zo ook ruimte voor bijvoorbeeld een baan, een medezeggenschapsraad, de studentenvereniging, het opzetten van een eigen bedrijf of mantelzorg. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!