Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Producentenvertrouwen neemt af

27-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_2_88.jpg
Het vertrouwen van ondernemers in de Nederlandse industrie is in juli licht gedaald. Per saldo bleef de stemming onder de producenten echter positief. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.
Minder positief
De graadmeter voor het producentenvertrouwen zakte deze maand van 4,6 naar 3,7 procent. Dit kwam vooral doordat ondernemers minder positief werden over de productie in de komende drie maanden. Ondanks de daling ligt het vertrouwen nog ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.
Productie toenemen
Er zijn nog altijd meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen, dan ondernemers die een afname van de productie voorzien. De meerderheid vindt de eigen orderpositie ook groot, gelet op de tijd van het jaar.
Capaciteit
De capaciteit van de industrie wordt ook steeds beter benut. In juli werd 82,3 procent van de machines en installaties in de fabrieken gebruikt, waarmee de bezettingsgraad het hoogste peil bereikte sinds het uitbreken van de crisis eind 2008. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!