Kassa

Problemen op reis? App BuZa!

  •  
17-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
reizen vakantie vliegen reis telefoon 930
Kom je in het buitenland in de problemen? Dan kun je vanaf nu met het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) appen.
Het ministerie is bereikbaar via WhatsApp. BuZa heeft voor de dienst eerst een succesvolle pilot getest. Vanaf gisteren is de dienst een vast communicatiemiddel van het contactcentrum van het ministerie.

Permanent klaarstaan voor reizigers

Minister Stef Blok vertelt: "Buitenlandse Zaken staat permanent klaar voor reizigers die in de problemen komen. We willen het voor hen zo gemakkelijk mogelijk maken om met Buitenlandse Zaken in contact te komen. Met het uitbreiden van de contactmogelijkheid via WhatsApp sluiten we nog beter aan bij de wensen van de reiziger."
In de zomermaanden draait het zogeheten '24/7 BZ Contact Center' op volle sterkte. De dienst is 24 uur per dag te bereiken. Jaarlijks ontvangt het ministerie ruim een half miljoen telefoontjes en zo’n 150.000 e-mails. Nu komen daar ook de WhatsApp-berichten van reizigers bij.
Het nummer van Buitenlandse Zaken voor de WhatsApp-dienst is +316 8238 7796.  ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tenormin
tenormin17 jul. 2019 - 13:05

Zal er zelf geen gebruik van maken maar dit lijkt mij een prima service voor Nederlanders in het buitenland met problemen. En als er dan ook kundige mensen achter zitten met een adequate oplossing c.q. echte hulp: prima.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!