Kassa

Zorgverzekeraar DSW: Strengere selectie bij toelaten zorginstellingen

21-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter huisarts 930x520
Zorgverzekeraar DSW wil dat nieuwe zorgaanbieders zoals privéklinieken, niet meer zo makkelijk een vergunning van de overheid kunnen krijgen om zich te vestigen als zorginstelling. Directeur Chris Oomen van DSW pleit in Kassa voor een strengere selectie aan de poort en voor meer controlemogelijkheden door de verzekeraars. "Met drie muisklikken kun je als toegelaten instelling erkend worden in dit land. Er is aan de poort totaal geen controle." aldus Oomen in Kassa. "Ik pleit voor veel meer controle vooraf."
Kwaliteiszorg
Volgens Oomen wordt niet daadwerkelijk gecontroleerd of de instelling kwaliteitszorg kan bieden. Iedereen kan nu vrij eenvoudig een vergunning krijgen en dat biedt mogelijkheden voor fraudeurs. DSW staat een cliënt bij die door een in 2016 gesloten privékliniek wordt gevorderd om openstaande rekeningen te betalen, terwijl hem door de kliniek vooraf was verzekerd dat hij niet hoefde bij te betalen als DSW niet volledig zou vergoeden. DSW heeft de zaak uitgezocht en spreekt nu van valsheid in geschrifte en fraude.
Patiëntveiligheid
Deze KEM Kliniek in Renswoude moest in december 2014 haar activiteiten staken op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) omdat er ernstige zorgen waren over de patiëntveiligheid. De KEM Kliniek bestond uit een B.V. die failliet ging in 2016 en een Stichting die nu alsnog rekeningen die niet of slechts ten dele door de verzekeraars zijn vergoed, probeert te verhalen op de voormalige patiënten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Theodor59
Theodor5922 apr. 2018 - 16:39

Een beetje vreemd, het ministerie van VWS heeft de zorgplicht om het afgeven van vergunningen daadwerkelijk te controleren en niet per 3 muisklikken te laten plaats vinden. De zorgverzekeraars hebben ook zorgplicht en wel Callimiteiten te melden, anders zijn zij aansprakelijk voor de schade, die toegebracht worden aan hun klanten/verzekerden die bij hun zijn aangesloten en ervanuit moeten gaan dat de medische diensten door hun zorgverzekeraar worden vergoed. En hun bijstaan bij problemen. En niet hun klanten/verzekerden aan hun lot overlaten. 

lion4
lion422 apr. 2018 - 11:35

leve de zorg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!