Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prikbussen trekken wijken met lage vaccinatiegraad in

15-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1127vaccineren3
Het demissionaire kabinet gaat prikbussen inzetten om de vaccinatiedoelstelling te halen, meldt NU.nl. Het doel is om in wijken en gemeenten waar relatief weinig mensen zijn gevaccineerd tegen corona, bussen te laten rondrijden waar mensen alsnog een prik kunnen halen.
Het ministerie van Volksgezondheid komt over enkele weken met een landelijke dag waarop prikbussen de wijk ingaan. Het demissionaire kabinet hoopt een vaccinatiegraad van 85 procent van de Nederlanders te halen. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie tegen nieuwssite NU.nl.

Achterstandswijken en christelijke gemeenten

De vaccinatiebereidheid is het grootst onder zestigplussers (98 procent) en het kleinst in de leeftijdsgroep 16 tot en met 24 jaar (71 procent). Naast een hoge vaccinatiegraad is vooral de spreiding van het aantal prikken belangrijk, aldus het ministerie. Daarom gaan de prikbussen vooral naar plekken waar de vaccinatiebereidheid volgens het RIVM laag is, zoals achterstandswijken en christelijke gemeenten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!