Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Prijzen van koopwoningen verder gedaald

21 okt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4220513.jpg
De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in Nederland in september gemiddeld 5,3 procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster, die woensdag zijn gepubliceerd.
De huizenprijzen dalen al sinds februari onafgebroken. De daling was afgelopen maand wel iets minder sterk dan in augustus, toen de prijzen 5,6 procent lager waren dan een jaar eerder.
De grootste prijsdaling deed zich voor in Gelderland, waar koopwoningen in het afgelopen jaar gemiddeld 7 procent goedkoper werden. In Zeeland was de prijsdaling, met 0,7 procent, voor de vierde achtereenvolgende maand het kleinst.
Ruim 10.400 bestaande woningen wisselden in september van eigenaar. Dat is ruim 32 procent minder dan in september 2008. Ten opzichte van augustus steeg het totale aantal transacties echter met bijna 9 procent. (anp)

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar