Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijzen Nederlands internet zijn hoog: 'Veel te weinig concurrentie'

07-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4635 keer bekeken
  •  
internet
In vergelijking met ander Europese landen is internet in Nederland duur, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en het Belgische Test Aankoop. De twee consumentenorganisaties verwachten dan de abonnementsprijzen alleen maar hoger zullen worden.
De Belgische onderzoekers vergeleken de prijzen van internet only-abonnementen in acht Europese landen. Er werd alleen gekeken naar abonnementen met een minimale snelheid 100 Mbps met een looptijd van minimaal 2 jaar.

België het duurst

Zo'n abonnement is in België het duurst. Je betaalt er gemiddeld 48 euro per maand. Nederland zit daar met gemiddeld 41 euro per maand net iets onder. Landen als Spanje (25 euro per maand) en Frankrijk (27 euro) zijn in dat opzicht een stuk goedkoper.
De Consumentenbond vergeleek binnen Nederland 20 aanbieders met elkaar.  De abonnementen van XS4All (47,65 euro per maand) en Solcon (46,75 euro) zijn hier het duurst. KPN is met 45,40 euro per maand de op twee na duurste. Budget Alles-in-1 is met €29 per maand het goedkoopst.

'Veel te weinig concurrentie'

De bond vreest dat internet steeds duurder wordt. "KPN en Ziggo hebben het netwerk grotendeels in handen, dus zij beheersen zo’n beetje de markt. Echte concurrentie is er veel te weinig. En dat is slecht voor consumenten."
Bron: De Consumentenbond

Meer over:

internet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!