Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijzen koopwoningen opnieuw lager

21-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-euro-groot_18.jpg
Bestaande koopwoningen waren in mei gemiddeld 1,8 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijsdaling is wel iets kleiner dan in april, toen de verkoopprijzen 2,1 procent lager waren dan in 2010. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
Alle woningtypen waren in mei goedkoper dan een jaar eerder. Vrijstaande woningen daalden met 2,2 procent het meest in prijs, hoekwoningen met 0,9 procent het minst.
Friesland
Behalve in Utrecht en Groningen daalden de prijzen in alle provincies. Het grootst was de afname in Friesland met 4,4 procent. In Utrecht en Groningen waren de prijzen respectievelijk 0,5 en 0,3 procent hoger dan een jaar eerder.
Daling
Ten opzichte van april 2011 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,3 procent. Die afname was even groot als in de voorgaande maand. Vanaf augustus 2010 zijn de prijzen vrijwel onafgebroken gedaald.
Vrijstaand
In mei wisselden bijna 10.000 bestaande koopwoningen van eigenaar. Daarmee was het aantal verkopen ongeveer even groot als een jaar eerder. Er werden minder appartementen verkocht, maar meer eengezinswoningen. Van deze laatste categorie nam het aantal verkochte vrijstaande woningen met bijna 11 procent het meest toe.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!