Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijzen dierenartsen blijven stijgen: Kamer wil maatregelen

07-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
21316 keer bekeken
  •  
Dierenarts 1280

Om de prijsstijgingen bij dierenartsen tegen te gaan, wil de Tweede Kamer dat het kabinet maatregelen neemt. Dinsdag kregen drie moties die om actie vragen een meerderheid.

De eerste motie vraagt om ingrijpen tegen "massale overnames" van dierenartsenpraktijken door private-equitybedrijven. Dat zijn vaak internationaal opererende dierenartsenketens. Deze zorgen voor "onbetaalbare behandelingen", zei indiener Dion Graus (PVV) vorige week in een debat.

Een soortgelijk voorstel van SP-Kamerlid Sandra Beckerman verzoekt het kabinet om maatregelen of wetgeving over te nemen die in het buitenland al effectief zijn gebleken.

Prijsplafonds voor noodzakelijke behandelingen

Graus kreeg ook een meerderheid achter zijn voorstel om de mogelijkheid van prijsplafonds te onderzoeken bij "medisch noodzakelijke behandelingen door dierenartsen".

Demissionair landbouwminister Piet Adema erkende vorige week in een reactie op Kamervragen dat er "signalen" zijn dat de prijzen bij dierenartsen zijn gestegen. Maar daar laat hij nog wel een onderzoek naar uitvoeren, dat naar verwachting halverwege dit jaar de eerste resultaten oplevert. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!