Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijzen bestaande koopwoningen verder gedaald

22-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1894613.jpg
De prijzen van verkochte bestaande woningen waren in mei gemiddeld 2,5 procent lager dan in mei 2008. Dit is de vierde maand op rij dat de prijzen van koopwoningen lager waren dan een jaar eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dat maandag bekend.
Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan in mei 2008. Appartementen daalden met 2,9 procent het meest in prijs. De prijsdaling van twee-onder-een-kapwoningen was met 1,5 procent het kleinst. In alle provincies waren de prijzen lager dan een jaar eerder. De grootste daling deed zich voor in Groningen, waar koopwoningen 5,2 procent goedkoper waren. In Gelderland was de prijsdaling met 1,6 procent het geringst.
Vergeleken met april daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,7 procent. In Friesland, Zuid-Holland, Drenthe en Gelderland lagen de prijzen iets hoger dan een maand eerder.
Ruim tienduizend bestaande woningen wisselden in mei van eigenaar, een kwart minder dan in mei 2008. Van alle woningtypen en in alle provincies lag het aantal verkopen fors lager. Ten opzichte van april nam het aantal transacties weer licht toe.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!