Kassa

Prijsstijgingen koffie verschillen flink per merk

07-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1770 keer bekeken
  •  
Cafeïne, koffie, bonen

De prijs voor koffie in de supermarkt is het afgelopen jaar gemiddeld 14% gestegen. Maar de stijging verschilt flink per merk en per supermarkt. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond.

De Consumentenbond peilde de prijs van 80 koffieproducten bij 12 supermarkten en 1 online aanbieder. Voor de bekende koffiemerken zijn consumenten het goedkoopst uit bij Dirk en Vomar. De koffie is er 6% goedkoper dan gemiddeld. Koffiespeciaalwinkel Koffievoordeel.nl, die zichzelf 'de voordeligste koffiewinkel van Nederland' noemt, is het duurst. De prijs ligt 12% hoger dan het gemiddelde.

Gestegen koffieprijs

De laatste week van januari gingen de prijzen het hardst omhoog. De prijsstijging komt onder meer door droogte en onverwachte vorst in Brazilië. Maar ook door de hogere prijzen van brandstoffen. Tussen februari 2021 en februari 2022 stegen de prijzen het meest van Nescafé Dolce Gusto (24%), Douwe Egberts Aroma Rood snelfilterkoffie (20%) en Senseo koffiepads met (15%). Koffie uit het buitenland, zoals Lavazza en Segafredo, stegen minder, met respectievelijk 8% en 5%.

Aanbiedingen

Consumenten kunnen veel besparen door koffie in de aanbieding te kopen. Bekende merken, zoals Douwe Egberts, Senseo en Lavazza, zijn elke 2 à 3 maanden wel ergens in de aanbieding. De prijs ligt dan gemiddeld 25% lager.

Bron: Consumentenbond

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

djfox741
djfox7417 feb. 2022 - 14:53

Over de prijsstijging van de koffie op de beurs was dat al bekent een goed jaar geleden stond de prijs van de koffie onder de $100.00 nu op het moment van mijn antwoord $240.00Dus zal de prijs nog wel iets meer gaan stijgen, omdat de beurs de voorloper is van de prijs in de winkel.

miennaamishaaz
miennaamishaaz7 feb. 2022 - 10:52

gewoon geen bekende merken meer kopen. maar bij koffiewinkeltjes zoals "koffiehenk" en dan minder bekende merken nemen,Vaak heb je dan vele malen betere koffie, veel meer keuze in smaak/type koffie, en het is vaak ook nog een betaalbaardere prijs.Je kan dan ook gelijk meerdere soorten halen, en kijken welke jezelf het beste vind.""DE koffie"" in mijn mening is namelijk niet echt zo goed als ze zeggen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!