Kassa

Prijsdaling koopwoningen vlakt af

22-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-euro-2_01.jpg
De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in februari gemiddeld 4,2 procent lager dan dezelfde maand een jaar eerder. De prijsdaling is kleiner dan in januari, toen koopwoningen nog 5,3 procent goedkoper waren. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
Alle typen koopwoningen waren goedkoper dan een jaar eerder. De prijsdaling van appartementen was met 3 procent het kleinst. Vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen daalden met 5,3 procent het meest in prijs.
In alle provincies waren de prijzen lager dan in februari 2009. De grootste daling deed zich voor in Noord-Holland, waar koopwoningen 5,9 procent goedkoper waren. In Zeeland was de prijsdaling met 1,2 procent het kleinst.
Vergeleken met januari dit jaar stegen de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen 0,2 procent. De prijsontwikkeling in de provincies laat een gemengd beeld zien. Zo waren woningen in Limburg ongeveer 2 procent duurder dan een maand eerder. In Groningen waren ze echter bijna 3 procent goedkoper. De prijsontwikkeling in de overige provincies lag daartussenin.
Bijna negenduizend bestaande woningen wisselden in februari van eigenaar, ongeveer evenveel als dezelfde maand een jaar eerder. Er werden meer appartementen en minder eengezinswoningen verkocht. In januari was het aantal verkochte woningen nog ruim 11 procent kleiner dan een jaar eerder. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!