Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Prijs pakje sigaretten mogelijk naar 40 euro in 2040

01-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
636 keer bekeken
  •  
sigaretten_geld_20220527

Het kabinet overweegt om de prijs voor een pakje sigaretten in 2040 naar meer dan 40 euro te verhogen. Dit wordt bevestigd door ingewijden nadat De Telegraaf hierover dat bericht. Dat is veel meer dan de verhoging naar 10 euro, die in het regeerakkoord is afgesproken.

Verantwoordelijk staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) hoopt zo het aantal rokers met meer vaart terug te brengen. 

Percentage rokers terugdringen

De staatssecretaris denkt met de forse prijsverhoging het percentage van mensen die roken (twintig procent) terug te brengen naar zeven procent in 2040. Uiteindelijk is het doel dat maar vijf procent rookt in dat jaar. Bijkomend doel is ook dat er geen rokers meer zijn onder de kinderen die nu opgroeien.

20 euro per pakje in Australië

In het coalitieakkoord stond al dat prijzen voor sigaretten moeten worden verhoogd naar ongeveer tien euro per pakje in 2025. Volgens Van Ooijen is het verhogen van de prijs de beste manier om te zorgen dat minder mensen gaan roken. Een voorbeeld voor het beleid is Australië, waar een pakje nu omgerekend al meer dan twintig euro kost. ANP/De Telegraaf

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!