Kassa

Prijs liter benzine en diesel naar nieuw record

14-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1668 keer bekeken
  •  
tanken 1127

De prijs van een liter benzine heeft zaterdag een nieuwe recordstand bereikt, meldt United Consumers. De adviesprijs voor een liter Euro95 (E10) liep met 0,2 cent op tot 2,178 euro.

Diesel is zelfs 0,4 cent duurder geworden. Met een literprijs van 1,869 euro gaat het hier ook om het hoogste niveau ooit.

Stijging al langere tijd

De prijzen aan de pomp lopen al langer flink op. Dat komt onder meer door de spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne en de grote vraag naar brandstof die wordt veroorzaakt door het economisch herstel uit de coronacrisis. Daarbij speelt mee dat de grote olieproducerende landen van oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland ervoor blijven passen om de oliekraan flink extra open te zetten.

UnitedConsumers houdt al sinds november 2000 de ontwikkeling van de prijzen aan de pomp in de gaten. De laagste adviesprijs voor Euro95 werd gemeten op 13 december 2001. Toen ging het om 1,049 euro per liter. Pomphouders kunnen wel afwijken van de adviesprijzen van de grote olieproducenten.

Tanken langs snelweg het prijzigst

Automobilisten zijn doorgaans het duurst uit bij tankstations langs de snelweg. Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl is het bij het bij diverse goedkope pompen momenteel nog steeds mogelijk om Euro95 voor minder dan 1,90 euro per liter te tanken. ANP/United Consumers

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

pk49
pk4914 feb. 2022 - 20:33

ben ik blij dat ik mijn auto heb verkocht en twee goeie ebikes heb gekocht. Ik houd geld over aan het einde van de maand!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!