Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Prijs en kwaliteit refurbished telefoons vallen tegen'

01-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
327 keer bekeken
  •  
smartphone-iphone-930x520
Consumenten die een opgeknapte ('refurbished') smartphone kopen betalen zijn gemiddeld 12 procent goedkoper uit. Dat zegt Consumentenbond die de prijs en kwaliteit onderzocht van 14 verschillende refurbished telefoons. Van vier van de zes iPhones voldeed de kwaliteit niet aan wat een koper mag verwachten van zo'n toestel. De bond kwam ook telefoons tegen die opgeknapt duurder waren dan nieuw.
Duurdere modellen
Bij duurdere toestellen kan het wel lonen om een refurbished model te kopen, volgens de Consumentenbond. Het voordeel kan oplopen tot meer dan 100 euro.  De Consumentenbond bekeek refurbished iPhones, Sony Xperia- en Samsung Galaxy-toestellen bij 20 verschillende aanbieders. Bron: Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

jantom
jantom1 jul. 2016 - 13:03

Refurbished is een mooie term voor iets verdoezelen. Het product is dan (daar mag ik van uit gaan) gerepareerd dus er was iets aan de hand. Het hangt van het apparaat af maar meestal betreft het de hardware die hapert of faalt maar het kan ook software betreffen. Mijn ervaring is dat een gerepareerd apparaat niet meer als nieuw kan worden beschouwd. Gelet op de besparing (gemiddeld 12 %) adviseer ik iedereen voor een nieuw apparaat te gaan.

1 Reactie
simon55
simon551 jul. 2016 - 14:32

Helemaal correct , ik moest laatst n nieuw scherm hebben die van mij was na tien jaar overleden . Nieuwe gekocht was € 179 .  Zitten ook twee USB poorten op en ingebouwde speakers maar gebruik ik niet . Paar dagen later krijg ik mail van Voordeelvanger . Refurbished scherm merk HP met niks extra s erop en kost jawel € 149 . Ik ze gemaild nooit meer iets vernomen . Tot vandaag bellen ze op daar ik weleens iets nieuws koop en wat denkt u dat de juffrouw aan de telefoon zegt "Mijnheer voor die prijs die wij voor dat scherm hebben koopt u Uw nieuwe computer niet ". Ik zeg nou lezen is ook niet Uw sterkste kant en hing op 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!