Kassa

Prijs benzine, diesel en lpg vrijdag naar recordhoogte

04-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2456 keer bekeken
  •  
930x520_benzinestation

Een liter benzine gaat vandaag met 4 cent in prijs omhoog, meldt consumentencollectief UnitedConsumers. De adviesprijs komt uit op 2,31. Diesel stijgt nog harder en zal naar verwachting, in navolging van benzine, de grens van 2 euro per liter doorbreken. Ook lpg (1,22 euro) wordt duurder.

Voor de gemiddelde adviesprijs kijkt UnitedConsumers naar de adviesprijzen van vijf grote oliemaatschappijen. Op basis van de eerste vier van de vijf meldingen komt de organisatie uit op een stijging van 4 cent, waarmee automobilisten voor het eerst 2,31 euro moeten betalen per liter Euro95.

Het gaat om de sterkste prijsstijging van een liter benzine in een dag.

Benzine onder 2 euro amper te vinden

In de praktijk betalen automobilisten adviesprijzen vooral langs de snelweg. Op andere locaties geven tankstations vaak kortingen, hoewel tanken onder de 2 euro per liter benzine amper nog mogelijk is.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de toch al hoge olieprijzen hard gestegen. Handelaren houden rekening met een verstoring van de toevoer van de grondstof uit Rusland, een van de grootste olie-exporteurs ter wereld. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

pk49
pk495 mrt. 2022 - 12:14

een mooi moment om van vervoersmiddel te veranderen. Ik heb mijn auto verkocht en efietsen voor gekocht.Scheelt ons wegenbelasting apk,autoverzekering,benzine enz, kortom een aanzienlijk bedrag per maand.

Hanjo61
Hanjo614 mrt. 2022 - 17:29

In België wel

1 Reactie
Robbee
Robbee4 mrt. 2022 - 19:49

Beetje lastig als je in Groningen woont, nietwaar?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!