Kassa

Premies autoverzekeringen stijgen terwijl schadelast daalt

21-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3836 keer bekeken
  •  
botsing autoverzekering schade 1127
Autoverzekeraars strijken steeds meer aan premies op, terwijl voor hen de schadelast al jaren daalt. De Consumentenbond heeft het Verbond van Verzekeraars hierover om opheldering gevraagd.  
Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: "Het lijkt erop dat de verzekeraars onnodig veel geld oppotten. En als dat zo is, dan vinden wij dat die verzekeraars de teveel ontvangen premies moeten terugbetalen aan hun klanten. En anders moeten ze een flinke premiedaling in 2022 doorvoeren."

Premies omhoog ondanks 'coronajaar'

De schadelast daalde van 3077 miljoen euro in 2016 naar 2917 miljoen in 2020 (5 procent omlaag). Ondertussen stegen in dezelfde periode de inkomsten uit premies van 3902 miljoen euro naar 4692 miljoen (17 procent hoger).
Zelfs na een coronajaar waarin beduidend minder schade werd gereden, verhoogden de meeste verzekeraars in het eerste kwartaal van dit jaar wederom hun premies. De kloof tussen oplopende premies en teruglopende schades steeg van 1, 4 miljard euro in 2019 naar 1,8 miljard euro in 2020, becijferde de Consumentenbond.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

agapon1951
agapon195121 jul. 2021 - 11:14

vergelijk alle verzekeringsmaatschappijen en komt tot de conclusie dat een simpele WA verzekering al verschillen heeft die oplopen in de onderzochte maatschappijen (de grootste) met 27 tot 32,50 per maand. Ook maatschappijen die alle mogelijk moeite doen schade claim te ontwijken. Buiten deze maatschappijen om zijn garagehouders de zaken goed aan het belazeren door meer in rekening te brengen dan de werkelijke schade. Je wordt dus in dergelijke gevallen door twee benadeeld zowel de garage houders als de verzekeringsmaatschappij. Alle ervaringen mee opgedaan waarbij een zelfde schade o.a. de garagehouders meteen 600 lager ging zitten. Bleef even zo goed nog niet beschadigde delen in rekening brengen. Schade experts van de maatschappijen m.i.z. ook geen zuivere gewetens hebben. Schade van 500 euro werd 1600 euro. Zit zijn enkele voorbeelden hoer onder toezicht van ....... vrijwel iedereen belazerd wordt.

1 Reactie
pmhstassen
pmhstassen21 jul. 2021 - 15:40

Voor een wagen van meer dan 20 jaar oud meer premie betalen omdat door de technische snufjes die er inzitten de reparatie's bij een ongeval veel duurder worden.In zulke auto zit alleen het hoognodige wat je moet gebruiken , Gas , Rem , Koppeling,het stuur en de handrem.Dat is het dan.

ktdee
ktdee21 jul. 2021 - 10:14

DAAROM HEBBEN WE STEEDS MEER DOORRIJDERS.NO CLAIM AFSCHAFFEN LIJKT ME BETER.

t.de.jager
t.de.jager21 jul. 2021 - 9:57

Iemand die een jaar schadevrij rijdt moet de helft van zijn premie terug krijgen.

apcgderooij
apcgderooij21 jul. 2021 - 9:35

Mijn vader werkte destijds zelf bij de verzekeringen; ik zei altijd dat " in de gelegaliseerde oplichting ' werkte. Veel verzekeringen werken, zo er zijn ook betere maatschappijen gelukkig die de premie baseren op de feitelijke cijfers. Ik ben blij met de mogelijkheid van oldtimerverzekering, zodat je niet hoeft te betalen voor leasemaatschappijen en rijders die er een potje van maken !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!