Kassa

Premie zorgverzekering CZ iets omhoog

10-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
CZ.jpg
Zorgverzekeraar CZ verhoogt de maandelijkse premie van de basisverzekering met 3 procent ofwel 3,40 euro. Klanten betalen vanaf 1 januari 116,25 voor het basispakket. De werkelijke zorgkosten zijn volgens de verzekeraar hoger, waardoor er geld op toegelegd moet worden.

Verlieslatende premie

,,CZ biedt al een aantal jaren een verlieslatende premie aan en gebruikt hiervoor 221 miljoen euro uit de reserves", aldus bestuursvoorzitter Wim van der Meeren. ,,Als de reserves op zijn zal de premie flink stijgen. De stijging van de zorgkosten is dan ook zorgelijk." Hij roept op om ,,zo breed en creatief mogelijk'' te kijken naar effectieve manieren om de zorgkostenstijging af te remmen.

Premie minder hoog dan verwacht

De premiestijging bij CZ is minder groot dan verwacht. In de Miljoenennota hield het vorige kabinet voor 2018 rekening met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met 81 euro.
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is blij dat de premie niet teveel omhoog gaat. Hij vindt het een ,,heel goed gebruik" dat verzekeraars bijleggen uit eigen reserves. ,,Als de premies een beetje normaal blijven voor de mensen dan houden we de zorg een beetje betaalbaar en dat willen we allemaal."
CZ is de op twee na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Andere grote spelers als Achmea (Zilveren Kruis), VGZ en Menzis hebben nog tot uiterlijk zondag om hun premies bekend te maken.

Eerdere bekendmakingen

Eerder al maakte een aantal andere zorgverzekeraars hun zorgpremies bekend. DSW, traditioneel de eerste die de premie voor het nieuwe jaar openbaart, verlaagde zijn premie. De kleinere zorgverzekeraars Stad Holland en Zorg en Zekerheid volgden dat voorbeeld. Delta Lloyd en OHRA Zorgverzekering, beide zorglabels van CZ, verhogen hun zorgpremie voor volgend jaar licht. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

sjeffanaat
sjeffanaat26 mrt. 2018 - 12:42

laat de buitenlanders ook ziekenfonds betalen, dan hoeven wij niet voor hun te betalen en kan de kosten omlaag

vrijmark
vrijmark10 nov. 2017 - 13:31

Het is allemaal een klein beetje wat het omhoog gaat maar al die kleine beetjes zijn totaal een groot bedraag als je A O W hebt wat ook een klein beetje omhoog gaat , dus in zijn totaliteit gaan wij er opnieuw op achteruit 

1 Reactie
john.q
john.q16 mrt. 2018 - 16:00

De elite heeft geen probleem met betalen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!