Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Premie zorgverzekering CZ iets omhoog

10-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
CZ.jpg
Zorgverzekeraar CZ verhoogt de maandelijkse premie van de basisverzekering met 3 procent ofwel 3,40 euro. Klanten betalen vanaf 1 januari 116,25 voor het basispakket. De werkelijke zorgkosten zijn volgens de verzekeraar hoger, waardoor er geld op toegelegd moet worden.

Verlieslatende premie

,,CZ biedt al een aantal jaren een verlieslatende premie aan en gebruikt hiervoor 221 miljoen euro uit de reserves", aldus bestuursvoorzitter Wim van der Meeren. ,,Als de reserves op zijn zal de premie flink stijgen. De stijging van de zorgkosten is dan ook zorgelijk." Hij roept op om ,,zo breed en creatief mogelijk'' te kijken naar effectieve manieren om de zorgkostenstijging af te remmen.

Premie minder hoog dan verwacht

De premiestijging bij CZ is minder groot dan verwacht. In de Miljoenennota hield het vorige kabinet voor 2018 rekening met een stijging van de gemiddelde jaarpremie met 81 euro.
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is blij dat de premie niet teveel omhoog gaat. Hij vindt het een ,,heel goed gebruik" dat verzekeraars bijleggen uit eigen reserves. ,,Als de premies een beetje normaal blijven voor de mensen dan houden we de zorg een beetje betaalbaar en dat willen we allemaal."
CZ is de op twee na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Andere grote spelers als Achmea (Zilveren Kruis), VGZ en Menzis hebben nog tot uiterlijk zondag om hun premies bekend te maken.

Eerdere bekendmakingen

Eerder al maakte een aantal andere zorgverzekeraars hun zorgpremies bekend. DSW, traditioneel de eerste die de premie voor het nieuwe jaar openbaart, verlaagde zijn premie. De kleinere zorgverzekeraars Stad Holland en Zorg en Zekerheid volgden dat voorbeeld. Delta Lloyd en OHRA Zorgverzekering, beide zorglabels van CZ, verhogen hun zorgpremie voor volgend jaar licht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!