Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Premie voor autoverzekering vaak te hoog'

11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-geld_05.jpg
Zeker 50.000 autobezitters betalen veel te veel premie voor hun autoverzekering. Dat stelt verzekeringsvergelijker Independer in de Volkskrant.
Hoge premie
Automobilisten die nooit brokken hebben gemaakt en om welke reden dan ook een tijd geen auto hebben gehad, moeten soms een premie betalen die drie keer zo hoog is als de premie van hun laatste verzekering.
Verlies korting
Bij twee op de drie autoverzekeraars verliest een autobezitter die jarenlang schadevrij heeft gereden en vervolgens een jaartje niet rijdt alle opgebouwde korting op zijn premie. Dat kan de verzekerde duizenden euro's aan premie kosten.
Het kost volgens Independer vaak 10 jaar voordat iemand weer de maximale korting voor schadevrij rijden op de premie krijgt. ,,Soms ben je beter af als je wél een aanrijding hebt veroorzaakt", aldus Michel Walraven van Independer. ANP/De Volkskrant Independer heeft hier een overzicht opgesteld van het beleid rond schadevrije jaren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!