Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Praatpalen te koop voor 299 euro

29-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
Praatpaal_1
Van de 3300 gele praatpalen die vanaf zaterdag buiten werking worden gesteld, zijn er vijfhonderd beschikbaar voor verkoop aan geïnteresseerden. Dit meldt Ecoleon, de organisatie achter de herbestemming van de palen, in samenwerking met Rijkswaterstaat. De palen zijn vanaf 1 juli te bestellen via koopeenpraatpaal.nl , er hangt een prijskaartje aan van 299 euro.
Musea
Honderd praatpalen gaan naar Domeinen Roerende Zaken, het verkoopkantoor van spullen van de overheid. Enkele palen worden geschonken aan musea die een link hebben met verkeer of telecom, zoals het DAF museum en het Openluchtmuseum in Arnhem.
Laadpalen
De resterende praatpalen (ongeveer 2700) krijgen een nieuw leven. Ecoleon tovert de praatpalen om tot laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen, informatiepalen in de openbare ruimte en waterpalen, openbare watertappunten. De nieuwe palen behouden grotendeels het uiterlijk van de oude praatpalen. Op de website van Ecoleon kunnen nog steeds ideeën worden achtergelaten voor nog meer toepassingen. De teller staat volgens het bedrijf al op meer dan duizend reacties. ANP
Wil je meer weten over de geschiedenis van de Praatpaal? De ANWB heeft hiervoor een speciale pagina gemaakt. Bekijk de geschiedenis hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!