Kassa

Postzegel weer 5 cent duurder

02-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postzegels 930x520
De prijs van een postzegel voor een brief binnen Nederland gaat volgend jaar met 5 cent verder omhoog naar 83 cent. Een zegel voor het buitenland gaat 1,40 euro kosten, 7 cent meer dan nu. Volgens PostNL is de prijsstijging nodig om kostendekkend te kunnen werken, nu het aantal verstuurde brieven en kaarten gestaag afneemt.
Kostenbesparing
Het postvolume daalde vorig jaar met 8 procent. PostNL zegt die daling voor een groot deel op te vangen met kostenbesparingen in het eigen bedrijf. Maar ook de prijs van postzegels moet volgens het bedrijf omhoog. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt hoeveel ruimte het daarvoor krijgt. ANP

Meer over:

duuder, postzegel
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

gerard van tol
gerard van tol2 okt. 2017 - 23:26

Kan de POSTNL snel verdwijnen, na deze onzinnige verhoging zal niemand meer post versturen.

snuffelbaard
snuffelbaard2 okt. 2017 - 17:35

E 0,83 Cent is Fl. 1,83.. Voor 1 postzegeltje.. Wie had ooit durven dromen dat we dat nog mogen meemaken.. Ik ben nu 67, maar ik begrijp steeds beter wat mijn ouders en vorige generaties hebben meegemaakt wat geldontwaarding betreft. Niet bij te houden! Ik zou bijna willen pleiten voor loonsverlaging als daarmee ook de geldontwaarding ongedaan gemaakt zou kunnen worden maar in dat sprookje geloof ik dus ook niet meer..

gerard van kooten
gerard van kooten2 okt. 2017 - 15:56

En wij kunnen als consument  nog steeds niets kiezen helaas.

1 Reactie
harryromijn
harryromijn2 okt. 2017 - 18:59

Ik gebruik ook geen klompen meer. Idem de post: doe ik met e-mail. Hoezo geen keuze ?  Kijk eens in de bejaardentehuizen: op moment dat ze geleerd hebben met Internet, e-mail, maar voor als Skype ( gratis en beeldtelefoon naar de kleinkinderen ipv ouderwets met enkel geluid)  te werken, kunnen ze zich niet meer voorstellen ooit zonder gekund te hebben ( ervaring hier in Breda) . Je moet natuurlijk wel even uit je luie stoel komen en enige studie-enthousiasme erin stoppen.

simon55
simon552 okt. 2017 - 12:54

De goedkoopste manier van post verzenden is nogal erg simpel !!!!  Zet aan de voor en achterzijde het zelfde adres en t komt altijd aan. En ik doe al jaren met de kerst n prachtige zegel van AH erop , en dan bellen mensen mij en vragen dan , wat voor n postzegels ik gebruik.

2 Reacties
oudewouter
oudewouter6 okt. 2017 - 15:36

Dus diefstal en fraude. Wel iets om "trots" op te zijn!

simon55
simon556 okt. 2017 - 15:58

Da s geen diefstal dat heet creatief bezig zijn

don45
don452 okt. 2017 - 12:10

Niet normaal dat de postzegels weer duurder (mogen) worden.De service van postNL word steeds maar slechter en de postzegels steeds maar duurder.Niet normaal meer hoever je hier moet lopen naar een brievenbus.die hier in de straat stond is onlangs verwijdert en de ouderen moeten hier maar met hun rollator heel ver lopen om bij een brievenbus te komen.hier in een woonwijk halen ze de brievenbus weg en op een industrieterein naast drukke wegen laten ze hem staan waar niemand woont??niet normaal, ik heb hier contact over gehad met postNL en ik zou binnen 2 dagen bericht krijgen. (na 14 dagen nog steeds geen bericht)nog even en we kunnen de brieven of pakketen beter zelf brengen voor dit geld, weet je ook zeker dat het aangekomen is.als bij de post iets zoek raakt keren ze nooit uit maar schuiven altijd de schuld naar de verzender. (verzekeren baat ook niet)

1 Reactie
LeCorbeau
LeCorbeau2 okt. 2017 - 15:33

Dat is wat men marktwerking noemt,gebeurt ook in de zorg, service naar beneden kosten omhoog. Je betaalt meer voor minder.

oudewouter
oudewouter2 okt. 2017 - 12:02

In Oostenrijk betaalde ik 80 cent voor een brief naar Nederland!  Wat een verschil. Maar ja, het is toch de schuld van de gemiddelde Nederlander zelf  die al jaren geen brief of kaart meer verstuurt maar alles doet via de "asociale media"  tot verjaardagskaarten en Kerst-kaarten toe.  De mensen veroorzaken dit probleem zelf !

2 Reacties
LeCorbeau
LeCorbeau2 okt. 2017 - 15:35

Waarom zou ik kaart sturen? Moet ik de stad in, kost me een kaartje 75 ct een mooie gauw 3,75 dan postzegel, rennen naar een brievenbus die er nauwelijks meer zijn, veel te omslachtig. Bovendien kans op verkeerd bezorgen. Via de mail binnen een seconde verstuurd en kosten= 0!ALs u een dief bent van eigen portemonnee ik niet

oudewouter
oudewouter6 okt. 2017 - 15:38

Sommige mensen vinden het nog steeds leuk om een kaartje te krijgen ipv. dat onpersoonlijke mail-gedoe in de vakantie!

harryromijn
harryromijn2 okt. 2017 - 11:59

En.... hoeveel postzegels koopt u per jaar ? 2 ? ?IK stuur al vele jaren alles per e-mail, wetransfer, of bel via Skype.

1 Reactie
oudewouter
oudewouter6 okt. 2017 - 15:40

Buiten de Kerstzegels?  Tientallen. Ik vind de verhoging ook niet fijn maar gaf alleen aan dat het gros van de reageerders niet moet zeuren over de verhoging, die hebben ze zelf veroorzaakt door al jaren geen post meer te versturen en dan de post de schuld geven. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!