Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Postitie grote banken kalft af op hypotheekmarkt

16-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek_huis_geld_97.jpg
De dominante positie van de grootste banken op de hypotheekmarkt kalft verder af. Vorig kwartaal hadden Rabobank, ABN AMRO en ING samen voor het eerst minder dan de helft van de hypotheekmarkt in handen, meldde consultancybureau IG&H maandag.
Verzekeraars en pensioenfondsen
Vooral verzekeraars en pensioenfondsen krijgen een steeds sterkere positie op de hypotheekmarkt. Nieuwkomer Munt Hypotheken, die zich richt op de verstrekking van hypotheken met behulp van investeringen uit de pensioensector, boekte vorig kwartaal de sterkste groei en is nu de op vier na grootste speler op de markt.
Het herstel van de huizenmarkt zorgt ook voor sterke groei op het gebied van hypotheken. De omzet op de hypotheekmarkt lag vorige maand 50 procent hoger dan een jaar eerder. De oversluitmarkt kende het beste kwartaal in vier jaar, voor de aankoopmarkt was het zelfs het beste kwartaal sinds de start van de crisis in 2008. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!