Kassa

Positieve zelftest? Niet meer naar de GGD

  •  
11-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2225 keer bekeken
  •  
corona zelftest 1127

Test je met een zelftest positief op corona? Dan hoef je vanaf vandaag niet meer naar de GGD om te laten checken of je daadwerkelijk besmet bent.

Het ministerie van Volksgezondheid legt de verantwoordelijkheid per 11 april meer bij burgers zelf. Het ministerie benadrukt dat het nog steeds nodig is om in isolatie te gaan bij een positieve zelftest.

Voor bewijs van herstel nog wel naar GGD

Verder is de test bij de GGD nog wel beschikbaar om een bewijs te verkrijgen dat iemand is hersteld van corona. Dit kan nodig kan zijn voor reizen naar het buitenland.

Het aantal mensen dat naar de GGD stapte voor een test, liep de laatste tijd al terug. Vorige week dinsdag bleek het aantal GGD-testen al met ongeveer een derde gedaald vergeleken met een week eerder. De overheid wil de teststraten van de GGD grotendeels afbouwen. Nu mensen daar niet meer langs hoeven, wil de overheid zicht houden op de verspreiding van het coronavirus door controle van het rioolwater, steekproeven en ziekenhuisopnames.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt sinds zaterdag in het weekend en op feestdagen geen cijfers meer over het aantal positieve coronatesten.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!