Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Positieve testuitslag zelf in te voeren in CoronaMelder

15-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
579 keer bekeken
  •  
test laboratorium covid corona 1127

Ben je met corona besmet? Dan kun je nu in de CoronaMelder-app via je telefoon de positieve testuitslag van de GGD met een code invoeren. Op deze manier kun je anderen snel waarschuwen bij wie je lange tijd in de buurt bent geweest. Hiervoor was dit de taak van de GGD tijdens het bron- en contactonderzoek.

Volgens het minsterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) worden mensen zo eerder gewaarschuwd. Dat is belangrijk, aangezien de anderhalvemeterregel is afgeschaft. Driekwart van de mensen die een coronatest hebben aangevraagd na een melding via de CoronaMelder zou volgens VWS nog niet bekend zijn geworden in het bron- en contactonderzoek van de GGD.

Een derde van bevolking heeft CoronaMelder

De tijdwinst is alleen te halen bij mensen die de CoronaMelder hebben gedownload. Dat heeft volgens het departement een derde van de bevolking gedaan, sinds de lancering in oktober vorig jaar. Het is onduidelijk hoeveel mensen de app nog 'aan' hebben staan, omdat ook bluetooth geactiveerd moet zijn. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

rinuszwam
rinuszwam15 okt. 2021 - 11:37

Men realiseert zich Niet dat niet iedereen [ mn ouderen ] de beschikking heeft over een app ! voor vele te duur én te ingewikkeld !!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!