Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Porsche vervangt motor 'brandgevaarlijke' 911

19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6_8685cc1db5.jpg
De motorbranden waardoor eerder dit jaar twee gloednieuwe Porsche-sportwagens in vlammen opgingen, werden veroorzaakt door een loszittende drijfstang. Uit voorzorg is besloten om van alle voertuigen van het type 911 GT3 uit het modeljaar 2014 de motor helemaal te vervangen. Dat maakte de Duitse sportwagenfabrikant woensdag bekend.
Terugroepen
Vorige maand werd bekend dat twee Porsche 911 GT3's in brand waren gevlogen, in Zwitserland en Italië. De fabrikant besloot direct de levering van de sportwagens te staken en alle al geleverde auto's terug te roepen. Uit onderzoek is gebleken dat in beide gevallen een losgeraakte drijfstang schade had veroorzaakt in de motor. Daardoor was olie gaan lekken, die vervolgens vlam vatte.
Zes verkocht
Tot dusver heeft Porsche een kleine 800 exemplaren van de 911 GT3 afgeleverd. In Nederland, waar de wagen voor een kleine 2 ton kan worden aangeschaft, zijn er tot nu toe zes verkocht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!