Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Populariteit trein neemt weer toe'

30-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174284.jpg
Nederlanders oordelen steeds positiever over het openbaar vervoer. De waardering voor het OV bereikte in 2008 een dieptepunt, maar de vervoerders winnen inmiddels weer aan populariteit. Dat bleek dinsdag uit de Vervoersmonitor 2009 van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy.
Reizigers beoordelen met name zaken als comfort, dienstverlening en veiligheid hoger dan in voorgaande jaren. Het OV kreeg tussen 2006 en 2008 een gemiddeld rapportcijfer van 6,3. Inmiddels is dat gestegen naar een 6,7.
Reizigers zijn positiever over het vervoer per spoor dan over busvervoer. Met name op het gebied van informatie over vertragingen en online reisinformatie laten de busmaatschappijen steken vallen, oordelen de geënquêteerden. De trein scoort hier aanmerkelijk hoger.
De waardering voor de tram is sinds 2006 fors gedaald, meldden de onderzoekers. Op het gebied van klantvriendelijkheid en klantenservice scoort dit vervoersmiddel respectievelijk een 6,1 en een 5,6, lager dan in voorgaande jaren. De trein scoort voor beide criteria gemiddeld ongeveer een punt hoger.
De veiligheidseissituatie in het OV wordt met een 6,9 beoordeeld. Alleen de metro scoort met een 5,9 lager.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!