Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Populariteit alcoholvrij bier neemt toe

18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 bier
Er wordt steeds meer alcoholvrij bier gedronken. Het afgelopen jaar steeg de consumptie met bijna een kwart, blijkt uit cijfers van de organisatie Nederlandse Brouwers. De organisatie vertegenwoordigt de tien grootste Nederlandse brouwerijen. De verkoop van alcoholvrij bier steeg sinds 2010 met 285 procent.
Volgens Cees-Jan Adema van Nederlandse Brouwsers stijgt het aantal biersoort in een alcoholvrije variant elk jaar. Zo was er eerst alleen pils en witbier, vervolgens veel radler, weizen, amber en IPA.
Consumenten kiezen nu meer voor alcoholvrije bier omdat het aanbod ruimer is geworden. Volgens Adema vinden consumenten alcoholvrij bier lekker en spelen ze in op de wensen. Zo zouden consumenten gevarieerd en verantwoord willen genieten van bier.
Welk 0.0% bier is het lekkerst?
Kassa testte in oktober 2017 alcoholvrij bier. Grolsch, Amstel, Bavaria, Bitburger, Jupiler en Heineken werden onder de loep genomen. Bekijk hieronder wie de winnaar is.
 
Bron: NOS/Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!