Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

"Popcorn is goed voor je"

19-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2009612.jpg
Popcorn blijkt boordevol gezonde antioxidanten te zitten. Ook ontbijtgranen bevatten een relatief grote hoeveelheid polyfenol, ontdekten Amerikaanse wetenschappers. ,,Volgens mij is popcorn gezonde voeding'', aldus scheikundige Joe Vinson van de Universiteit van Scranton dinsdag in Britse media.
Polyfenol zit ook in fruit, groente, chocolade, wijn, thee en koffie. Het beschermt het hart en vermindert de kans op kanker. Eerder werd gedacht dat de vezels in granen en popcorn de gezondheid positief beïnvloeden, maar volgens Vinson speelt de polyfenol een veel grotere rol.
Uit testen van de onderzoekers bleek dat 2,5 procent van het gewicht van de kern van popcorn bestaat uit polyfenol. Dat was meer dan de meeste ontbijtgranen, die tot 0,5 procent komen, en zelfs veel meer dan warme ontbijtproducten zoals pap.
Volgens Vinson is popcorn zo rijk aan het gezonde stofje omdat het niet bewerkt wordt. ,,Het zou het beste zijn om zelf je ontbijt samen te stellen uit granen, noten en gedroogd fruit'', aldus Vinson. Veel ontbijtproducten zijn zo geproduceerd dat veel polyfenol verloren gaat, aldus de onderzoekers.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!