Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pomphouders doen merksigaret in de ban

06-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigaret_28.jpg
Pomphouders gaan vanaf volgende week een eigen merk sigaretten verkopen. Ze vinden dat ze op de A-merksigaretten te weinig verdienen. Een woordvoerder van brancheorganisatie Bovag bevestigde berichtgeving hierover in De Telegraaf.
De pomphouders klagen over een onlangs doorgevoerde prijsverlaging door tabaksfabrikant BAT. Andere producenten als Philip Morris zijn gevolgd, waardoor een soort prijzenoorlog onder tabaksproducenten is ontstaan. De winstmarge voor eigenaren van tankstations is daardoor met 17 procent gedaald, zodat ze er nauwelijks nog iets aan verdienen. ,,Terwijl tabaksartikelen normaliter een groot deel van de winkelomzet uitmaken'', aldus de woordvoerder. Volgens brancheorganisaties BETA (tankstations) en Bovag staan de marges sowieso al onder druk door de torenhoge accijnzen en btw op tabaksproducten. De pomphouders komen nu met een 'huismerk' sigaretten die ze onder de naam Price Special (PS) gaan verkopen. De verwachting is dat de meeste pomphouders dan A-merken als Lucky Strike, Pall Mall, Kent, Gladstone en Caballero uit de schappen halen. ,,Maar dat is een beslissing die de individuele pomphouder zelf neemt'', zei de Bovag-woordvoerder.
Bron: ANP Beluister het fragment van DeGids.fm waar Ewout Klok, voorzitter van BETA, de belangenvereniging voor pomphouders, aan het woord is. Hij legt uit waarom de pomphouders een eigen merk sigaretten gaan verkopen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!