Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie wil auto op afstand kunnen stoppen

31-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
politieauto_17.jpg
Een plan van Europese politiefunctionarissen om in alle auto’s een apparaatje in te bouwen waardoor de politie de voertuigen op afstand zou kunnen stoppen, heeft tot ophef geleid in Brussel. Zowel VVD als CDA ziet er een schoolvoorbeeld in van te vergaande EU-controle, meldt De Telegraaf.
Druk op de knop stopt auto
Door het slimme instrumentje zou een auto die op de vlucht is met één druk op de knop kunnen worden gestopt door een politieman in de controlekamer. Hoge politiefunctionarissen uit de EU-landen hebben dit idee geopperd in een discussie over surveillance en opsporing.
'Superslecht idee'
„Hier ben ik zwaar op tegen. Zolang het niet nodig is voor de openbare veiligheid, moet Brussel geen regels uitvaardigen die de vrijheid van het individu beperken”, aldus VVD-Europarlementariër Jan Mulder. Zijn CDA-collega Wim van de Camp noemt het 'een superslecht idee'. Ook de Europese Commissie neemt afstand van het plan.
ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!