Kassa

Politie waarschuwt voor reeks malafide webshops

  •  
21-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
44657 keer bekeken
  •  
webshop webwinkel online betalen 1127

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft voor diverse webwinkels een waarschuwing naar buiten gebracht. Het gaat onder meer om twee sites die fietsen verkopen, een site voor barbecue-artikelen, een website met tuinspullen en een website die smartphones en laptops aanbiedt.

De politie raadt dringend aan om er geen artikelen te bestellen. Het LMIO heeft de sites onderzocht, mede nadat klanten aangifte bij de politie hadden gedaan na slechte ervaringen. De webwinkels zijn "met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" met malafide bedoelingen online gezet, waarschuwt het Meldpunt Internetoplichting. Concreet gaat het om deze websites:

Online verkoop fietsen:
fietsenfietsenland.com
fiets-houvan.com

Barbecue-artikelen:
bbqgiganti.nl

Tuinartikelen:
www.dripppy.nl

Artikelen voor de polosport:
poloofficial.nl

Games en spelconsoles:
consoles-en-spellen.com
galaxyconsolesnl.com

Smartphones, tablets, laptops:
ifirim.com

Gegevens verkoper online te controleren

Al deze websites zijn inmiddels opgenomen in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl.

Om te voorkomen dat je wordt opgelicht, kun je gebruikmaken van een online checktool van de politie. Je kunt controleren of er meldingen over een online verkoper zijn gedaan door andere consumenten. Dat kan via deze website van de politie. Gegevens die je kunt invullen zijn de naam (URL) van de website, een e-mailadres, telefoonnummer of rekeningnummer.

Weten hoe jij je kunt wapenen tegen online oplichting? Bekijk dit item uit Kassa's Belbus!

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Mpc
Mpc7 jun. 2022 - 20:46

Ik had in mei ook een fototoestel bij Ifirim.com besteld. Maar kwam er te laat achter dat het een malifide website was. Rabobank geeft ook geen geld terug. Want is mijn fout. Jammer

kimmyk
kimmyk29 apr. 2022 - 12:19

Helaas, zoontje is ook opgelicht door dripppy met een fake TNF trainingspak. Na 10 minuten (nadat ik zag dat hij daar iets besteld had) al geprobeerd de bestelling te annuleren. Shopify benaderd, TikTok replies gestuurd, billing provider getips, BOOS gebld etc. Helaas toch troep ontvangen en zoontje 2 maanden zakgeld kwijt. Thanks ;/

Dinico
Dinico26 apr. 2022 - 13:52

1 woord verkeerd woord op de sociaal media en ik word geblokkeerd. Oplichters kunnen hun gang blijven gaan, zijn bekend, worden niet geblokkeerd, er wordt voor gewaarschuwd maar niets aangedaan. Ik word te oud om dingen te begrijpen.

1 Reactie
Seppie
Seppie28 apr. 2022 - 12:18

Kennissen bij politie, afdeling fraude. Geen mensen genoeg, teveel papierwerk, kleine oplichters kost teveel moeite. M.a.w. ze hebben er gewoon geen zin in.

Seppie
Seppie24 apr. 2022 - 10:51

Bbqgiganti.nl fraude idd, maar adres staat erbij, kvk nummer ook. Ingeschreven als bbq ranch op de turfberg 74 te roosendaal. Misschien even bezoekje brengen daar om de 79,- terug te halen?

4 Reacties
Ie
Ie26 apr. 2022 - 9:40

Ik ben ook zo dom geweest,je zou inderdaad naar Roosendaal rijden om je geld terug te vragen,maar ik denk datje daar ook voor niks kom

Cornelis001
Cornelis00127 apr. 2022 - 7:55

Ja we zullen daar even een bezoekje brengen en dan even ook verrassen

Bissssniks
Bissssniks27 apr. 2022 - 16:58

Ik ga er wel ff langs iig, staat een mooie bbq in de tuin heb ik al gezien

kimmyk
kimmyk29 apr. 2022 - 12:20

Ik hoop dat je begrijpt dat die adressen gewoon "geleend" zijn van eerlijke ondernemers?

t.de.jager
t.de.jager22 apr. 2022 - 10:28

Laat de politie deze malafide sites van het net halen.

@HENK@
@HENK@22 apr. 2022 - 9:55

Ik zal weer wel te naïef en te eenvoudig denken maar ik begrijp het echt niet. De politie waarschuwt, ze weten het dus, waarom DOEN ze dan niet gewoon iets? Want wanneer het NIET waar is zitten ze vreselijk fout want dan beschuldigen ze mensen zonder reden en wanneer het WEL waar is hoeven ze ons niet te waarschuwen maar moeten ze die lieden gewoon oppakken! Het lijkt wel de omgekeerde wereld, "wij weten het, we waarschuwen u en dus is het nu verder aan u om er niet meer te bestellen" ofwel eigenlijk te zot voor woorden!!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!