Kassa

Politie waarschuwt: "Grouponbenelux.nl is een nepsite van oplichters"

06-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6726 keer bekeken
  •  
groupon_vals_oplichting_20220706

Oplichters hebben een valse 'Groupon'-website online gezet, Grouponbenelux.nl. Daarvoor waarschuwt de politie. Daarbij wordt misbruik gemaakt van de gegevens van de échte Groupon, zoals het KvK-nummer en het vestigingsadres. Klanten die bestellen, raken al hun geld kwijt en krijgen de producten nooit geleverd.

Het gaat dus om de website Grouponbenelux.nl, aldus het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de Nationale Politie. Op de website worden een stuk of tien producten aangeboden, waaronder barbecues, espresso-apparaten, trampolines en terrasheaters.

Opvallend is dat op de website gegevens worden genoemd van de échte Groupon. Allemaal bedoeld om jou het idee te geven dat je met een betrouwbare website van doen hebt. Helaas is niets minder waar: hier zijn oplichters aan het werk. Zeg je geld gerust gedag, als je hier iets hebt besteld.

"Te mooi om waar te zijn"

In sommige gevallen lijkt de beloofde korting met een beetje inbeeldingsvermogen nog nét realistisch, maar in andere gevallen moeten we erkennen dat gedupeerden wellicht wat al te goedgelovig zijn geweest: het kán simpelweg niet kloppen.

Zo wordt er een luxe barbecue aangeboden voor 69 euro, terwijl dat model bij betrouwbare verkopers in werkelijkheid minstens 1.500 euro kost. Hetzelfde geldt voor een trampoline die wordt aangeboden voor slechts 44,95 euro: de marktconforme prijs zit zo tussen de 500 en de 550 euro.

Wat zijn de verdachte signalen?

Hoe dan ook, het LMIO draagt de volgende argumenten aan om te waarschuwen voor Grouponbenelux.nl. Koop hier dus niets!

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dit is onder meer gebleken uit de volgende bevindingen:

  • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging
  • Er wordt misbruik gemaakt van een KvK-nummer
  • Op de website wordt misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres
  • Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen
  • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn
  • De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan
  • De whois-gegevens van de domeinnaam worden misbruikt
  • De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers

Bron: LMIO

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

AdrianusJ
AdrianusJ11 jul. 2022 - 10:03

In vervolg op mijn reactie van gisteren. Ik heb de ABN AMRO bank twee keer vergeefs geprobeerd te bellen om de fraude te melden. Ook dat is een groot feest. Eerst 20 minuten aan de lijn gezeten terwijl de wachttijd 10 minuten zou zijn en vervolgens ruim 10 minuten terwijl de wachttijd ca. 4 minuten zou bedragen. Heel jammer en schandalig dat de bank zo slecht (of niet moet ik eigenlijk zeggen) te bereiken is.

AdrianusJ
AdrianusJ10 jul. 2022 - 18:15

Helaas geen gegevens meer dus aangifte doen is daarom lastig. Wij zijn ook opgelicht met de zogenaamde aankoop van een Philips 5400 volautomatische koffiemachine voor € 69,-. Een stelletje ratten zijn het inderdaad !!

JokeenC
JokeenC9 jul. 2022 - 10:25

Niet alleen van Groupon maar ook door Socialdealbenelux.nl kun je belazerd worden zoals ik tot mijn schade en schande van de week merkte. Compleet met adres en email en trustpilotwaarderingen enz.. Maar na bestelling en betaling van ja ook 69 nb via creditcard bleef het stil en de volgende dag was de website al uit de lucht. Ik ga nog wel verhaal halen bij de creditcardfirma maar vrees dat ook dat niets wordt omdat zij via derden in dit geval via Bunq de betaling laten verlopen....

mariodings
mariodings8 jul. 2022 - 22:17

Inmiddels is ook "https://socialdealbenelux.nl/" uit de lucht gehaald. Stelletje ratten! En laat duidelijk zijn: dat "slotje" geeft helemaal niet aan dat de site "veilig" is. Ter verduidelijking: de weg naar de afgrond mag wel "veilig" zijn, het eindpunt is dat niet!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!