Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Site tegen gijzelsoftware bevrijdde al 28.000 computers

25-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
hacker cybercrime 930x520
Het Nederlandse online project No More Ransom tegen computercriminaliteit blijkt een succes, meldt de politie. Op deze speciale website kunnen consumenten en bedrijven terecht van wie de computer is geblokkeerd door kwaadaardige gijzelsoftware, ook wel ransomware genoemd. Internetcriminelen verspreiden die ransomware en geven de computers pas weer vrij als hun slachtoffers geld hebben betaald.
28.000 computers bevrijd
Sinds de oprichting van het initiatief No More Ransom, een jaar geleden, zijn er 54 tools beschikbaar gekomen om de ransomware aan te pakken. Tot nu toe zijn er via het project zeker 28.000 geblokkeerde computersystemen succesvol ontsleuteld, aldus de politie. De 54 decryptietools bieden uitkomst bij 104 varianten van ransomware.
Criminaliteit ransomware explosief gegroeid
De afgelopen vijf jaar is de ransomware explosief gegroeid. Daarom heeft de Nederlandse politie samen met de Europese politieorganisatie Europol, McAfee en Kaspersky Labs het initiatief gelanceerd. ANP
Klik hier om naar de website van The No More Ramsom Project te gaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!