Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie raadt politiepak tijdens carnaval af

13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Politie_02.jpg
De politie raadt carnavalsvierders sterk af om verkleed te gaan als politieagent tijdens carnaval. Het dragen van zo'n namaakpolitie-uniform is op zich niet strafbaar, maar wie zich in zo'n kostuum als politieagent gedraagt kan wél worden bestraft, waarschuwt de politie.
Overeenkomsten
De waarschuwing volgt nadat de politie een leverancier van feestartikelen het nieuwe politie-uniform uit zijn collectie had laten halen. Het pak vertoonde sterke overeenkomsten met het echte uniform. ,,De kans dat dit tot verwarring bij burgers leidt, is dan ook levensgroot'', stelt de politie. De kindermaten van het pak worden wel gedoogd.
Verwarring
Volgens de politie is het onverstandig om verkleed te gaan als agent omdat het bij noodhulp en handhaving van de orde kan leiden tot ongewenste verwarring. Ook met het oog op de eigen veiligheid is het niet verstandig. ,,Agressie en geweld tegen politiemedewerkers kunnen zich ook richten tegen feestvierders in uniform.''
De politie waarschuwt ook voor criminelen die het namaakuniform kunnen misbruiken om carnavalsvierders op te lichten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!