Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie: Pas op voor neptelefoontjes van ‘de politie’

13-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2100 keer bekeken
  •  
telefoon bellen 1127

Wees op je hoede als je gebeld wordt door iemand die zich uitgeeft voor politie. Het kan gaan om oplichting, waarbij de criminelen geld proberen te ontfutselen. Daarvoor waarschuwt de politie zelf. 

Tijdens zo’n telefoongesprek doet iemand zich voor als de politie. Daarbij wordt er een verhaal opgehangen dat mensen nog een boete zouden moeten betalen of dat hun bankrekening wordt gebruikt voor illegale zaken. In een enkel geval heeft zelfs een zogenaamde ‘politie in burgerkleding’ aangebeld om vervolgens de bankpas mee te nemen. 

Steeds vaker neptelefoontjes

Volgens de politie komen meldingen van dit type oplichting steeds vaker voor. Daarbij doen oplichters zich voor als allerlei instanties, om zo geld buit te maken. 

De politie waarschuwt dan ook dat overheidsinstanties nooit vragen naar betaalgegevens of een bankpas. Ook zullen zij nooit vragen om programma’s te installeren op je computer of telefoon. Als dat wel wordt gevraagd, dan heb je te maken met een oplichter, zo meldt de politie. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!