Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie niet vaker op tijd bij noodhulp

23-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-930x520
Het is de politie vorig jaar niet gelukt om vaker binnen een kwartier ter plekke te zijn na een verzoek om noodhulp. Afgelopen jaar lukte dat in 84 procent van de gevallen, blijkt uit cijfers die de politie woensdag bekendmaakte. Die prestatie is vergelijkbaar met voorgaande jaren.
Vijftien minuten aanwezig
Het streven van de politie is echter om in 90 procent van de spoedmeldingen binnen de vijftien minuten aanwezig te zijn. Om dat doel toch te bereiken wordt onder meer bekeken of de procedures op de meldkamers verder kunnen worden aangescherpt. ,,We willen blijven zoeken naar mogelijkheden om onze tijden te verbeteren’’, aldus Oscar Dros, politiechef Noord-Nederland.
Vijfhonderd politiemensen
Hij liet bij zijn eigen eenheid onderzoeken wat er moet gebeuren om vaker binnen een kwartier ter plekke te zijn. Volgens hem zouden daarvoor vijfhonderd politiemensen uit andere ‘taakvelden’ moeten worden verplaatst naar de noodhulp. Veel ander belangrijk politiewerk zou dan blijven liggen. ,,Een onevenredige investering’’, aldus Dros. ANP

Meer over:

noodhulp, politie, 112
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

simon55
simon5524 mrt. 2017 - 14:06

Ze zouden ook n paar stappen harder kunnen gaan lopen , maar ja daar wordt je dan weer moe van

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!