Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie: malafide websites bieden mondkapjes en coronatesten aan

08-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onderzoek typen laptop 1127
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie waarschuwt voor verschillende malafide websites die onder andere coronatesten en mondkapjes aanbieden. 
Uit controle van de websites is gebleken dat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gesproken kan worden over malafide websites.

Coronaproducten

Van de website www.coronatest.nu, die sinds 11 maart dit jaar geregistreerd staat, zijn geen bedrijfsgegevens bekend. De locatie waar het bedrijf aangeeft gevestigd te zijn, is het adres van een ander bedrijf dat kantoorruimtes verhuurt. Ook lijkt het telefoonnummer op de site onbereikbaar.
Net als coronatest.nu zijn de volgende websites recent geregistreerd en maken ze misbruik van al bestaande (bedrijfs)gegevens:

www.rnhbv.nl

www.empireinvestmentltd.com

Buitenlands rekeningnummer

De geldbedragen die klanten overmaken blijken in het geval van deze drie websites terecht te komen op buitenlandse bankrekeningnummers. Informatie over betaalmethoden en een overzicht van de algemene voorwaarden lijken op de site coronatest.nu te ontbreken. De overige twee websites zijn al uit de lucht gehaald.
Inmiddels zijn de websites vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl.
UPDATE 9 april: de politie laat weten dat coronatest.nu van de lijst malafide handelspartijen is weggehaald. De eigenaar van de site heeft contact opgenomen met het LMIO en was van mening dat coronatest.nu onterecht stond vermeld. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!